Over Curaçao.

Scroll

De leukste activiteiten
op Curaçao.

Curaçao Ostrich farm 
De snelste lopende vogel vind je ook op Curaçao! De struisvogel komt uit Afrika, maar een Zuid-Afrikaan is ooit op het idee gekomen om deze grappige vogels naar Curaçao te halen. Zo is de Curaçao Ostrich farm ontstaan. Je vindt de struisvogelboerderij dichtbij Willemstad, bij de Sint Joris baai. 

Grotten van Hato 
In de grotten van Hato verstopten gevluchte slaven zich voor hun meesters. Ze verbleven er vaak maanden achter elkaar. Voordat de Europeanen aan boord kwamen van Curaçao werden de grotten al bewoond door de Arowakken indianen. De grotten zijn 7 dagen per week geopend en elk uur vertrekt er een rondleiding, de laatste gaat om 16:00 uur van start. Ook in het Nederlands! De grotten van Hato liggen bij het vliegveld van Curaçao, aan de Franklin D. Rooseveltweg in Willemstad. 

Christoffelberg 
Wil je een prachtig uitzicht over Curaçao en over de helderblauwe de Caribische zee? Dat kan! Beklim de Christoffelberg. De Christoffelberg ligt in het Christoffelpark in het noordwesten van ons eiland. Deze bijzondere bezienswaardigheid is 372 meter hoog. En deze hoogte geeft je een prachtig uitzicht! Het park is van maandag tot zaterdag van 07:30 uur tot 16:00 uur geopend. Op zondag is het Christoffelpark geopend vanaf 6:00 uur tot 15:00 uur. Houd er rekening mee dat je na 10:00 uur niet meer aan de klim mag beginnen. 

Sea Aquarium Park
Niet alleen hebben ze hier aquariums met de mooiste vissen, je vindt er ook veel dolfijnen. Veel bezoekers van het Sea Aquarium Park komen dan ook voor de Dolphin Academy, waar je met dolfijnen kunt zwemmen.  In het Sea Aquarium zijn vele waterdieren te zien: zeepaardjes, zeeleeuwen, zeesterren, schildpadden, roggen, dolfijnen, pijlstaartroggen en zelfs verpleegsterhaaien. Ook zijn er een aantal flamingo’s te zien! Het Sea Aquarium Park is elke dag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en bevindt zich naast Mambo Beach. 

Klein Curaçao 
Wil je het echte tropische vakantiegevoel van de Caraïben ervaren? Een parelwit zandstrand, een azuurblauwe zee met een prachtige onderwaterwereld, klein Curaçao is echt een tropisch paradijs! Klein Curaçao ligt op 25 kilometer afstand vanaf Curaçao, en is ongeveer 2 vierkante kilometer in omtrek.  Het strand van dit mooie eiland staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Dit adembenemende onbewoonde eiland wil je gezien hebben!  Er zijn diverse aanbieders die tochten naar dit prachtige eiland maken, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Playa Grandi 
Playa Grandi is een klein strandje in het noorden van Curaçao in Westpunt. Het rustige Playa Grandi staat ook wel bekend als Playa Piskado of het vissersstrand. Hoewel Playa Grandi lang niet het mooiste strand is op Curaçao is het wel super populair. En dat komt omdat je hier altijd zeeschildpadden vindt! Zwemmen en snorkelen tussen de schildpadden, dat moet je meegemaakt hebben tijdens je vakantie op Curaçao. 

Willemstad 
Zo’n 10 kilometer bij PUUR! vandaan ligt Willemstad met de wereldberoemde pontjesbrug, koningin Julianabrug en de kleurrijke handelskade. 

Willemstad wordt ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd door de Hollandse architectuur die je terugziet in de stad. De binnenstad van Willemstad is door UNESCO op de wereld erfgoedlijst geplaatst. En dat is niet voor niets, Willemstad is prachtig! 

Shete Boka 
In het puntje van Curaçao, bij het Christoffelpark vind je het Shete Boka National Park. Dit park is zo mooi vanwege de zeven inhammen die je hier vindt. Bij dit kustpark zie je het zeewater met geweld tegen de kustlijn slaan. Dit heeft geresulteerd in een aantal ruige bezienswaardigheden, zoals de Boka Pistol. 

Winkelen

Winkelen in Willemstad 
De kleurrijke hoofdstad van Curaçao, Willemstad is perfect voor een dagje shoppen. Nadat je de beroemde Pontjesbrug over bent gelopen, en een foto hebt gemaakt bij het ‘Dushi’ standbeeld is het ook wel zo leuk om wat winkels te bekijken. In Willemstad zijn twee wijken waar je goed kunt winkelen, Punda en Otrabanda en de Renaissance shopping mall. 

Punda – Prachtig om rond te lopen en je vindt hier qua winkels gezellige boetiekjes en luxe merken 
Otrabanda – Overdag is dit een veilige wijk en je vindt er de meest unieke kleding. Een echte ‘locals’ wijk 

Renaissance Mall and Riffort 
Dit winkelcentrum vind je aan de kust in Otrabanda. Hier zijn voornamelijk de wat duurdere merken te koop, zoals Buddha to Buddha, Guess, Tiffany & Co maar ook de goedkopere merken. De prijzen liggen er wel wat hoger als in Nederland, maar sowieso leuk om te bekijken. In de bars vinden van donderdag tot en met zaterdag ook verschillende optredens plaats. 

Sambil Curaçao 
De Sambil Shopping Mall is nog niet heel lang op Curaçao, maar een absolute aanrader! Je vindt er meer dan 90 verschillende leuke winkels. Hier zijn meer winkels zoals we in Nederland gewend zijn, zoals Victoria Secret, Pandora, Only en Claire’s. Naast winkels vind je nog veel meer in Sambil! Je kunt rustig je kinderen meenemen, want die spelen onder toezicht in een indoorspeeltuin en trampolinepark. Ook kan je hier bowlen, naar de bioscoop, en naar de supermarkt Carrefour.  Sambil heeft een eigen foodcorner, waar je rustig kan zitten om iets te kiezen uit de 15 aangelegen eettentjes. 

×

Klik hieronder om te chatten

×